Puak DAP tak boleh tahan dengan tema Hari Kemerdekaan ke-56

Aku yakin dan percaya puak-puak Cinabeng DAPig tidak senang duduk dengan tema sambutan Hari Kemerdekaan Ke-56 negara tahun ini. Masakan tidak! Ketika puak-puak Cinabeng sedang menjulang perjuangan komunis sehingga sanggup memfilemkannya menerusi The New Villages,  alih-alih kerajaan buat tema sambutan kemerdekaan seperti ini.

Dan sudah pasti puak-puak Cinabeng DAP akan mempolitikkan tema Hari Kemerdekaan kali ini kerana ia benar-benar menikam sanubari puak-puak ini yang bukan sahaja mengangkat perjuangan komunis malahan turut menjadi tali barut pencerobohan pengganas Kiram di Lahat Datu.

Tak boleh... tak boleh tahan! Puak-puak Cinabeng sudah pasti akan sakit hati dengan tema seperti ini. Nanti adalah pemimpin Cinabeng yang kata tema ini bersifat rasis, memperkecilkan peranan komunis dan Cinabeng dan ada pula anak Cinabeng yang sanggup buat video klip menghentam tema Hari Kemerdekaan dan memaki hakum pemimpin kerajaan. Kat dalam Facebook jangan ceritalah...

Inilah perangai puak-puak Cinabeng yang semakin naik tocang selepas tiada lagi ISA dan EO yang dihapuskan kerajaan BN selepas mengikut telunjuk Cinabeng semata-mata mahu menjaga hati mereka. Yang akhirnya dibuktikan pada PRU-13 lalu bahawa puak-puak Cinabeng memang tidak boleh dipercayai... Penipu besar!

Mengikut kata Kementerian Komunikasi dan Multimedia, pihak yang bertanggungjawab mengatur program sambutan kemerdekaan kali ini,  tema kali ini lebih bersifat  perpaduan dan berorientasikan kepada patriotik  dan kesatuan negara bangsa.

Ia  bagi  memberikan peringatan kepada rakyat akan  kepentingan bersatu mempertahankan negara  di samping mewujudkan kesedaran rasa sayang  dan cintakan negara.

Itu kata kerajaan BN yang cintakan kedamaian dan keamanan negara tapi bagi puak-puak Cinabeng DAP dan pemimpin Melayu dalam PKR, mereka tidak senang melihat negara aman dan damai. Mereka mahukan huru-hara macam di Mesir dan Syria. Mereka mahu lihat rakyat marahkan kerajaan sehingga sanggup turun ke jalan raya dan menggulingkan kerajaan yang sudah dipilih rakyat. Inilah kehendak mereka.

Jadi tema Kemerdekaan kali ini jelas-jelas bertentangan dengan kehendak mereka. Sudah tentulah mereka menentangnya dan akan mempolitikkannya. Untuk apa? Supaya rakyat marahkan kerajaan. Supaya puak-puak Cinabeng merasakan mereka ditindas, supaya puak-puak Tamil merasakan kaum mereka dipinggir. Itulah mereka mahukan.

"Selaras dengan pendekatan tema ini, konsep  sambutan pada tahun ini akan lebih menjurus  kepada elemen-elemen perpaduan, patriotik,  kedaulatan dan keselamatan negara. Insiden  pencerobohan Lahad Datu dan Semporna menjadi  iktibar terbaik dalam memperbaiki teras utama  dalam bidang ketenteraan." 

Itu kata kerajaan BN. Tapi bagi puak-puak pembangkang mereka tak mahu wujud perpaduan perpaduan ni. Kalau boleh seluruh rakyat berpecah-belah, bergaduh sesama sendiri dan kalau boleh biar wujud pergaduhan antara kaum. Itu jam barulah Cinabeng-cinabeng DAP boleh menguasai pemerintahan negara.

Itu mereka mahu. Sebab itu mereka seronok bila ada Melayu tolol macam Anwar yang duk pecah belahkan Melayu dengan pelbagai penipuan dan hasutan sehingga rakyat percaya. Malahan mereka juga senyum lebar apabila Nik Aziz duk menolak perpaduan antara UMNO dan Pas. Sebab bagi mereka berpecah belah lagi untung untuk mereka maa... Ingat konsep "pecah dan perintah"? Itu macam laa...

Kesimpulannya bagi aku mudah saja... Cinabeng tetap Cinabeng. Buatlah apa sahaja....

Post a Comment

1 Comments

  1. Cinabeng nih setakat hari raya pertama PM buat rumah terbuka boleh lah buat muka xmalu beratur panjang nk mkn free... Yg lain apa yg dorg patriotik sgt??

    ReplyDelete

Sila berhati-hati ketika memberikan komen. Pihak admin tidak bertanggungjawab atas komen-komen yang disiarkan. Admin juga berhak memadam komen-komen yang dianggap keterlaluan.