Ahli Parlimen BN "diserang" di Parlimen...???

Aku dapat berita Ahli Parlimen Tangga Batu, Idris Haron diserang dengan kata-kata caci maki dan hina dina oleh segerombolan NGO pro-pembangkang yang mewakili kaum India di bilik rehat wakil rakyat di Parlimen hari ini. Berita mengenainya ada dicatatkan oleh Putra Merdeka di sini...!!

Aku belum peroleh cerita sebenar kejadian tetapi apa yang aku difahamkan dari catatan Putra Merdeka dan SMS rakan-rakan dari Parlimen menyatakan Idris telah diherdik, dimaki hamun ketika cuba menegur sebuah pertubuhan terbabit yang mengadakan pertemuan dengan Ahli Parlimen pembangkang yang menjadikan pertemuan itu sebagai medan menghentam kerajaan. Lebih parah mereka membangkitkan isu perkauman.

Tapi paling sedih apabila tiada Ahli Parlimen BN yang berada di belakang Idris ketika kejadian menyebabkan beliau keseorangan berhadapan dengan belasan ahli pertubuhan itu dan wakil2 rakyat pembangkang.

Wah nampaknya pertubuhan yang wakili kaum India kini semakin berani. Sebelum ini mereka hanya berani berdemo dijalanan tetapi kini sudah berani masuk kat lobi Parlimen dan membantai kerajaan (terutama UMNO) terang-terangan di depan batang hidung Ahli Parlimen BN. Ayoyo... Apa sudah jadi?

Mereka datang sebagai tetamu di Parlimen tetapi berani menghalau keluar seorang Ahli Parlimen di dalam Parlimen....!!!

Aku harap Speaker membuat siasatan berhubung kejadian ini dan mengambil tindakan terhadap mereka yang tidak bertanggungjawab terutama yang membawa masuk pertubuhan "haram jadah" ini masuk Parlimen untuk serang kerajaan.

Post a Comment

2 Comments

 1. Inilah akibatnya bila ISA tidak digunakan oleh menteri amaran yang pondan.

  IDF troops praised by Netanyahu.

  ReplyDelete
 2. Melayu bukan lagi kaum majoriti di Malaysia, tak sedar-sedar lagi ke?
  Cuba ikut macam Chua Tee Yong anak Chua Soi Lek.
  Di atas keberanian dia meliwat semua Ahli Parlimen Melayu dalam persidangan Parlimen pada 16 Mac lalu, MCA hadiahkan dia jawatan Timbalan Menteri!
  Bacalah kisah kehebatan dia di www.merdeka-online.net.
  Orang Melayu sekarang dah lumpuh ke… tidur ke?

  ReplyDelete

Sila berhati-hati ketika memberikan komen. Pihak admin tidak bertanggungjawab atas komen-komen yang disiarkan. Admin juga berhak memadam komen-komen yang dianggap keterlaluan.