Ini bukti Anwar tunai umrah...!

Betulkah Anwar Ibrahim telah menunaikan umrah pada awal Ramadan baru-baru ini? Mengikut apa yang ditwit menerusi Twitternya, Anwar mengaku telah selesai menunaikan umrah bersama Wan Azizah sebelum subuh. Tapi sehingga kini tiada sekeping gambar pun menunjukkan Anwar berada di Masjidil Haram atau sekurang-kurang berada dalam keadaan berihram.

Berbeza dengan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak yang sudah (seingat aku) dua kali menunaikan umrah tahun ini, termasuk yang terbaru ketika beliau menghadiri Sidang Luar Biasa OIC di Plaza Al-Safwa, bangunan yang berkedudukan bersebelahan Masjidil Haram.

Lihatlah Najib dan Rosmah dalam berihram...
 
Najib dan Rosmah khusyuk berdoa di Masjidil Haram

Najib dan Rosmah ketika menunaikan umrah baru-baru ini.


Dan ini bukti Anwar dan Wan Azizah tunai umrah....


Atau gambar-gambar ini...

Saya dan Datuk Seri Anwar Ibrahim menjadi tetamu khas Sheikh Ahmad Muhammad Alawi Hasani Maliki untuk Iftar semasa menunaikan ibadah umrah baru baru ini. - Dipetik dari blog Azmin Ali

Gambar kenangan bersama Sheikh Ahmad Muhammad Alawi Hasani Maliki di kota Mekah. - Dipetik dari blog Azmin Ali.
Itulah yang dimusykilkan oleh banyak pihak namun ibarat kata seorang rakan, hanya Allah sahaja yang tahu sama ada benar Anwar dan Wan Azizah telah menjejakkan kakinya di Masjidil Haram atau twitnya itu hanyalah satu lagi pembohongan Anwar?

Jadi benarkah pendapat mengatakan Anwar TIDAK BERANI menjejakkan kakinya di tanah haram? Jika tidak, Anwar kena buktikan dengan gambar atau video, bukannya hanya kata-kata menerusi Twitter. Benar gambar dan video boleh diubah suai tetapi apakah kata-kata melalui Twitter tidak boleh dibohongi?

Catat Komen

1 Ulasan

  1. Sapa kata tak pernah tengok anwar pakai umrah? adalah korang lupa kut.Masa tu dia minta tolong cina dol pakaikan. Pakai umrah kan mesti telanjang. Tu lah sbb masa anwar nak belajar ikat kain umrah cina dol yg tolong anwar pakai bun Kena telanjang bogel. Lepas pakai dua dua tawap kuak dada kuak lentang macam macam kuak.....

    BalasPadam

Sila berhati-hati ketika memberikan ulasan. Pihak admin tidak bertanggungjawab atas ulasan-ulasan yang disiarkan. Admin juga berhak memadam ulasan-ulasan yang dianggap keterlaluan.