Sah! Demo Bersih punca kuota tambahan haji ditolak

Sah! Demo Bersih yang dianjurkan puak-puak pembangkang di Mekah dan Madinah menjadi punca kerajaan Arab Saudi menolak permohonan tambahan kuota haji dari Malaysia tahun ini.

Malaysia sebelum ini memohon tambahan kuota haji sebanyak 10,000 tempat lagi bagi umat Islam di negara ini bagi memenuhi keperluan mereka yang dalam senarai menunggu berbanding 28,000 yang dibenarkan kerajaan Arab Saudi sebelum ini. Bagaimanapun permohonan itu ditolak.

Aku percaya inilah kali pertama permohonan tambahan kuota haji ditolak kerajaan Arab Saudi walaupun (khabarnya) telah mendapat campur tangan daripada Perdana Menteri. Dan tanda tanya kenapa Arab Saudi begitu bertegas terhadap Malaysia kali ini sudah terjawab.

Surat bantahan rasmi kerajaan Arab Saudi terhadap tindakan bodoh segelintir rakyat Malaysia yang mengadakan demonstrasi Bersih di Mekah dan Madinah tersebar di bangunan Parlimen hari ini, sekali gus mengukuhkan bukti punca utama permohonan tambahan kuota haji dari Malaysia ditolak negara itu.

Klik untuk besarkan imej!
Dan orang yang paling seronok dengan keputusan kerajaan Arab Saudi itu sudah pastilah Ostat Nasarudin Hasan  yang sebelum ini awal-awal berkata kalau kerajaan Arab Saudi kurangkang kuota haji, kerajaan BN-lah yang patut bertanggungjawab dan bukannya para pendemo yang ditunjang puak-puak Pas itu.

Tak caya? Baca komen beliau kat Facebook ini...


Inilah perangai puak-puak depa! Lepas ni depa duk balun kerajaan sebab gagal pucuk kerajaan Arab Saudi tambah kuota haji sampai ramai ahli-ahli Pas tak boleh tunai haji. Walhal punca permohonan tambahan kuota ditolak disebabkan  depa sendiri yang duk buat tahi kat sana.

Post a Comment

0 Comments