Pas cakap besar... pasal salun pun nak bergocoh!

Isu gunting rambut pun bermasalah, camna Pas nak laksana hudud?
Pas sekian lama menipu rakyat dan bercakap besar konon andai pakatan rakyat memerintah maka hukum hudud akan dilaksanakan dan Malaysia akan dijadikan negara Islam.

Tapi belum pun hudud dilaksanakan, Pas dah menggelabah apabila DAP herdik mereka soal larangan wanita menggunting rambut di salon di Kelantan. Aih... Macam mana nak buat hukum hudud kalau bab gunting rambut pun dah dapat bantahan DAP.

Sebelum ini mereka berbohong konon DAP menerima pelaksanaan hukum hudud tapi bila Karpal Singh berdehem saja, cepat-cepat pula Presiden Pas tarik "hand break" dan gostan kenyataan.

Heee... Kesianlah puak-puak yang percaya cakap Nik Aziz, Hadi Awang atau para pemimpin agung dan suci mereka soal penubuhan negara Islam dan pelaksanaan hukum hudud kerana kenyataannya Pas sebenarnya takut nak laksanakannya... takut kepada DAP. Tapi depa duk bagi alasan tak boleh laksana hudud sebab UMNO menolaknya.

Bila dengar Nik Aziz kata UMNO yang tolak hudud, maka penceramah-penceramah mereka termasuk ustazah "maggie mee" mereka pun buat serangan ke atas UMNO termasuk kata "UMNO tak layak bercakap soal agama sebab menolak hudud dan hukum Islam".

Sedangkan apa yang UMNO tolak ialah hukum hudud yang dicadangkan oleh Pas yang antaranya termasuk membenarkan suami meliwat isteri, bukannya hukum Islam berlandaskan al-Quran. Hudud Pas ini pun ditolak oleh MCA (Chua Soi Lek) tapi puak depa duk pusing kata UMNO bersubahat dengan Soi Lek hina Islam dan tolak hudud sebab UMNO tak bantah cakap Soi Lek.

Sebenarnya mereka duk spin kenyataan Soi Lek ni sebab mereka gementar dengan sergahan Karpal Singh yang awal-awal lagi dah bagi warning suruh Pas langkah mayat dia dulu kalau nak laksana hudud.

Inilah puak-puak Pas yang Ustaz Mohd Nor Derus kata parti yang semakin sesat dan menyesatkan akibat gila kuasa dan nak kejar Putrajaya.

Puak Pas duk larang orang UMNO bercakap mengenai Islam tetapi pada masa yang sama mereka menyokong orang kafir memurtadkan orang Islam, mempermainkan ayat-ayat al-Quran, menggunakan kalimah "Allah" dan masuk ke dalam masjid tanpa menutup aurat.

Subhanallah....

Catat Komen

0 Ulasan