Bumi bergelap selama tiga hari? Lawak ke der?

Kedudukan bumi pada 23-25 Disember yang konon dikeluarkan Nasa... Heeee
Aku terima email dari seorang kawan yang aku kenal mengenai perkara ini. Bagaimana pandangan kalian mengenai hal ini?

Pihak NASA menjangkakan akan berlaku fenomena bumi akan gelap selama 3 hari iaitu bermula pada 23, 24 dan 25 Disember 2012. Apakah ini satu bencana atau anugerah? Entah benar atau ke tidak hanyalah jangkaan manusia sahaja.

Para Saintis NASA menjangkakan perubahan alam semesta dengan kegelapan penuh pada bumi selama 3 hari bermula pada 23 Disember 2012 bukanlah akan berakhirnya usia dunia, tapi ini adalah “Penyejajaran Alam Semesta“, di mana matahari dan bumi akan berada pada satu garis lurus untuk pertama kalinya. Bumi akan bertukar tempat dari dimensi ke 3 ke dimensi 0, lalu bertukar lagi ke dimensi ke 4.

Semasa proses pertukaran ini, seluruh alam akan menghadapi perubahan besar, dan kita akan melihat dunia yang baru (Dark of the Earth). Dunia gelap tanpa sinar, tanpa cahaya matahari.

Semasa kejadian ini berlaku, bersedialah, ketenangan amatlah diperlukan, saling berhubung antara satu sama lain, berdoa, dan terus berdoa. Beristirehatlah di rumah selama 3 hari tu

Banyak perbahasan tentang apa yang akan terjadi 3 hari tersebut tapi ramai yang tidak percaya. Gini je lah!, kita tunggu dan lihat je lah nanti pada 23, 24 dan 25 Disember 2012 tu, ni hanyalah jangkaan atau ramalan manusia je, tak pasti. Tapi kalau benar-benar terjadi, sekurang-kurang kita dah tahu dan bersedia menghadapi dunia baru selama 3 hari tu nanti.

Aku percaya kalau fenomena ini akan berlaku, satu dunia sudah kecoh membuat persiapan untuk mengharungi hari-hari yang gelap. Bukan sejam dua tu tapi sampai tiga hari. Lawak ke der? Tapi sehingga kini tak ada pun sebarang berita mengenai berlakunya fenomena tersebut.

Lalu apakah kita patut mempercayai berita seperti ini dan kemudian menyebarkannya kepada rakan-rakan melalui email atau lain-lain media sosial? Fikir-fikirkanlah...

Post a Comment

0 Comments