Kenapa Anwar tidak saman Presiden UMNO?

Anwar kata ini fitnah UMNO tapi dia saman Papa Gomo, bukannya Presiden UMNO! Hehehe...
Pelik! Setiap kali ada pihak yang mendedahkan aktiviti songsang Anwar di Internet, dengan pantas dia menuduh itu adalah fitnah dan konspirasi UMNO. Baik rakaman video bersama China Doll mahupun terbaru, aksi panas dengan seorang lelaki.

Peliknya, walaupun Anwar menolak tuduhan bahawa dia adalah lelaki-lelaki dalam rakaman video atau gambar tersebut, namun dia tidak pernah membuktikan bahawa lelaki-lelaki tersebut bukan dirinya. Dan yang lebih pelik kenapa dia tidak saman UMNO atau Presiden UMNO kerana membuat kerja jahat memfitnahnya dengan rakaman video dan gambar berkenaan.

Tindakan Anwar yang menyaman blogger picisan macam Papa Gomo semata-mata blogger itu memaparkan gambar seorang lelaki sedang bercumbuan dengan lelaki lain menampakkan kepelikannya. Ini kerana tindakan itu seolah-olah mengiyakan bahawa lelaki di dalam gambar tersebut adalah dirinya tetapi pada masa sama menuduh ia fitnah jijik UMNO.

Kalau benar itu adalah hasil fitnah UMNO, Anwar sepatutnya menyaman UMNO atau Presiden UMNO atau Ketua Penerangan UMNO atau sesiapa sahaja orang UMNO yang dipercayai dalang dan bukannya blogger picisan yang huduh dan gemok macam Papa Gomo.

Lagipun apa sangat nilai Papa Gomo jika nak dibandingkan Presiden UMNO? Bukankah nilai berita lebih hebat jika Anwar menyaman Presiden UMNO yang juga Perdana Menteri Malaysia. Barulah ceritanya lebih hebat untuk dilapor berulang-ulang oleh CNN atau lain-lain stesen TV antarabangsa.

Tapi malang, Anwar tetap Anwar. Seorang pengecut dan penakut. Dia hanya berani saman blogger picisan macam Papa Gomo tapi tak berani nak saman Presiden UMNO a.k.a Najib.
Pelikkan?

Psssttt.... Boleh ulang ke? U ulang I saman U... 

Post a Comment

1 Comments

  1. I think it time for UMNO to act. UMNO MUST SAMAN THIS GUY. This guy REPEATEDLY accuse UMNO.

    UMNO, pls don't play dumb. Act like "Lahat Datu" issue. I'm already sick and tired of this guy to play dirty politic by using court to his advantage.

    UMNO pls act! People is watching!

    ReplyDelete

Sila berhati-hati ketika memberikan komen. Pihak admin tidak bertanggungjawab atas komen-komen yang disiarkan. Admin juga berhak memadam komen-komen yang dianggap keterlaluan.