Dush...!! Budak Cinabeng hina Islam dibelasah, dibogelkan!

Budak Cinabeng (nama dirahsiakan) selepas kena belasah, dibogelkan, ditinggalkan di tepi highway dan diconteng badannya oleh sekumpulan anak Melayu/Islam selepas budak ini dikatakan telah menghina umat Islam di laman Facebook! ~ Foto ihsan seorang rakan. TQ
Wow! Selama ini puak-puak Cinabeng bukan main seronok dan terlompat-lompat gembira dapat kenakan orang Melayu dan Islam. Mereka selama ini sesuka hati mak bapak dia duk hina orang Islam, persenda amalan puasa umat Islam atau sesedap hati tok guru dia jeh duk baca ayat-ayat al-Quran.

Tapi sekarang ini orang Melayu/Islam dah tak boleh sabar dah. Dah melampau dah bak kata menteri jadi MCMC, Shabery Cheek. Tapi dalam MCMC masih lagi duk "Mmm... See ... Mmm ... See" terhadap para Cinabeng yang duk hina Melayu dan Islam di internet, muncul sekumpulan anak muda sudah bertindak sendiri. Agaknya dah hilang sabar...

Kisahnya seorang anak Cinabeng ini yang kerja jaga cyberkafe sudah kena culik oleh sekumpulan anak muda Melayu/Islam di sebuah restoran kata Taman Seri Muda, PJ. Lepas kena kidnapp budak Cinabeng ini kena bawak lari masuk hutan. Di sana anak-anak Melayu/Islam ini sudah belasah teruk budak Cinabeng yang dikatakan pernah menghina Islam di FB dan Twitter. Akibatnya lebam-lebamlah budak Cinabeng ini kena belasah.

Selepas ini budak Cinabeng ini ditinggalkan di tepi highway Duke dekat Setiawangsa. Keadaannya dikatakan teruk dan dia dibawa ke hospital untuk rawatan.

Hasil daripada kejadian ini korang baca laporan Utusan Online ini...

SHAH ALAM 16 Julai - Polis menahan empat  daripada lapan lelaki bagi membantu siasatan kes  culik seorang penjaga kaunter kafe siber yang di sebuah restoran di Taman Sri Muda di sini awal pagi semalam.
Difahamkan, penculikan itu dipercayai mempunyai  kaitan dengan perbuatan mangsa yang dikatakan  pernah menghina Islam dalam laman sosial  Facebook dan Twitternya.
Ketua Polis Daerah Shah Alam, Asisten  Komisioner Zahedi Ayob berkata, dua daripada  suspek ditahan di Bukit Jalil, Kuala Lumpur dan  dua lagi ditahan di Kampung Medan, Petaling Jaya  dan Ampang dekat sini awal pagi ini.
Beliau berkata, kesemua suspek yang berusia  20-an telah ditahan reman selama tujuh hari  bermula hari ini. - UTUSAN ONLINE
Inilah padahnya mereka yang tidak hormat umat agama lain, kaum lain. Jangan fikir orang Melayu mudah dihina, dicerca dan diperseda. Kalau ada Melayu sebegini pun mereka adalah Melayu Pas, PKR atau DAP saja. Yang lain tidak sama sekali.

Satu lagi, MCMC dan pihak berkuasa tolonglah segera selesaikan masalah penyebaran fitnah di internet yang begitu berleluasa serta isu penghinaan terhadap Islam di laman-laman sosial yang aku pun kira semakin melampau.

Kita ada Undang-undang Siber, Akta Multimedia dan Telekomunikasi, Akta Rahsia Rasmi, Akta Hasutan, Akta Kanun Jenayah dan pelbagai jenis akta lagi. Bawalah mereka yang kurang ajar ini ke muka pengadilan dan kenakanlah hukuman yang setimpal. Mereka jadi melampau sebab kita terlalu sangat berlembut. Untuk apa aku pun tak tahu!

Sudah tiba masanya kita kena bertindak tegas dan keras sepertimana yang dilakukan di Singapura. Undang-undang sudah ada, tinggal lagi penguatkuasaan dan pelaksanaannya perlu lebih tegas dan berani!

Post a Comment

0 Comments