Kongsi gelap dah gempur, pengkhianat negara bila lagi?

Tahniah Zahid sebab berani gempur penjenayah kongsi gelap. Nampaknya keputusan Najib swap jawatan Zahid dan Hishammuddin adalah tepat. Aku tak boleh bayangkan jika Hisham terus menerajui KDN selepas PRU-13. Sudah pasti semakin banyak amaran dikeluarkan, termasuk terhadap para penjenayah berat ini.

Tetapi sejak Zahid menerajui KDN beberapa tindakan tegas telah dilaksanakan. Memuktamadkan isu kalimah Allah, menarik balik taraf Pemustautin Tetap (PR) pemilik resort yang benarkan surau diijadikan tokong Buddha, mendesak menteri Hindraf letak jawatan dan yang terbaru membanteras penjenayah berat menerusi Ops Cantas Khas.

Tidak cukup dengan itu nama-nama 49 pertubuhan haram dan kongsi gelap didedahkan kepada orang ramai. Malah logo pertubuhan itu juga turut disiarkan. Pendek kata para ahli kongsi gelap yang dipercayai melebihi 40,000 orang kini panas punggung.

Tahniah Zahid... tahniah!

Ramai orang melihat Zahid lebih lantang dan berani berbanding Najib. Kalau duduk di kedai kopi sekarang tidak ada perkara lain yang dibincang, melainkan ketidakberanian Najib dan ketegasan Muhyiddin dan Zahid.

Malangnya selepas PRU-13 berakhir rakyat masih tertunggu-tunggu tindakan Zahid terhadap para pengkhianat negara yang menjadi dalang pencerobohan Lahad Datu sehingga mengorbankan anggota keselamatan negara.

Sedangkan Zahid semasa PRU-13 berjanji akan mendedahkan dalang terbabit, tetapi sehingga kini tiada sebarang tindakan dilakukan. Rakyat sebetulnya sudah hilang sabar menunggu. Tunggu apa lagi nak bertindak. Kalau dah cukup bukti, seret mereka ke muka pengadilan!! Itulah yang rakyat mahu.

Rakyat juga mahukan ketegasan Zahid bertindak terhadap para petualang yang tidak putus-putus menghasut rakyat, menghidupkan semula dan mengangkat perjuangan komunis dan menghina kedaulatan negara.

Balu-balu perajurit negara yang terkorban di Lahad Datu ini sudah pasti mengharapkan kerajaan bertindak tegas terhadap pengkhianat negara yang menjadi dalang pencerobohan pengganas di Sabah.

Rakyat juga mahu lihat Hishamuddin Rais, Adam Adli dan A Samad Said diseret ke muka pengadilan kerana menghina Jalur Gemilang, mempersenda kemerdekaan negara. Rakyat mahu melihat Zahid bertindak terhadap para Cinabeng yang sewenang-wenang memperlekehkan agama Islam, mencari pasal dengan Melayu menerusi provokasi berunsur perkauman dan menghina Melayu.

Sampai bila mereka ini dimaafkan... sampai bila mereka dibiarkan menghasut rakyat secara berleluasa tanpa tindakan. Apakah sekadar mereka dipanggil memberi keterangan kepada polis, yang akhirnya mereka kembali ke jalanan dan menghasut rakyat agar negara menjadi huru hara.

Ya,  Zahid sudah bertindak tetapi rakyat mahu lebih. Bukan sekadar para anggota kongsi gelap. Rakyat juga mahu melihat tindakan terhadap pengkhianat negara! Bila lagi Zahid!!

Post a Comment

0 Comments