Objek pelik dipercayai UFO muncul di Florida

Inilah objek pelik melintasi ruang udara Miami, Florida beberapa hari lalu.
Beberapa hari lalu para penduduk di Florida digemparkan dengan kemunculan objek pelik menyerupai kapal angkasa yang melintas di kawasan Lapangan Terbang Miami.

Kejadian berlaku pukul 6.22 pagi waktu tempatan dan fenomena itu sempat dirakam oleh beberapa penduduk yang berada di kawasan berkenaan.

Kemunculan objek putih seperti "sperma" itu berlangsung dalam tempoh beberapa minit sebelum ia hilang sedikit demi sedikit dari langit.Bagaimanapun, sebahagian percaya objek tersebut merupakan asap yang dilepaskan oleh pesawat angkasa Atlas 5 yang diluncurkan dari  Pengkalan John F. Kennedy di Cape Canaveral, Florida.

UFO merupakan salah satu topik menarik yang sering diperkatakan oleh warga Amerika. Tidak hairan UFO dan makhluk asing sering "berkunjung" ke negara itu sehinggakan begitu banyak filem-filem Hollywood mengenai makhluk ini.

Yang peliknya cerita UFO ini jarang pyula disebut atau ditemui di negara-negara Asia dan Eropah. Kenapa ya? Mungkin sebab rakyat Amerika jenis taksub kepada UFO sepertimana puak-puak Melayu liberal taksub kepada politik "Malaysian Malaysia" tajaan DAP?

Entahlah...

Post a Comment

0 Comments